Archieven

Ik heb een afspraak in het ziekenhuis na 21:00, kan ik nog naar het ziekenhuis komen in verband met de avondklok?

Ja dit kan. Als u tussen 21.00 en 04.30 uur van/naar het ziekenhuis moet reizen, dan dient u altijd het formulier ‘Eigen verklaring avondklok’ bij te hebben waarin staat waarom u tijdens de avondklok op straat bent. Deze verklaring staat op de website van de Rijksoverheid: Formulier ‘Eigen verklaring avondklok

Daarnaast kunt u, als bewijs dat u van/naar het ziekenhuis reist, uw afspraakbrief meenemen. Dit kan op papier of digitaal via bijvoorbeeld uw telefoon. Heeft u geen papieren bevestiging, maar wilt u er wel graag een? Dan kunt u inloggen via het patiëntenportaal MijnCatharina en zelf de bevestiging uitprinten.

Let op: bij een calamiteit (spoedzorg) is er geen bewijs nodig.

Zijn de winkels geopend in het ziekenhuis?

Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen zijn de niet-essentiële winkels in onze centrale hal gesloten. Hieronder vallen:

  • Kapper, pedicure en schoonheidsspecialist
  • Leeswinkel AKO
  • Bloemen- en cadeauwinkel Gloriosa Bloemen
  • Cadeauwinkel Kadoplezier
  • Lingeriespecialist Livera

De essentiële winkels (Livit, Medicura en Bosman) op het hulpmiddelenplein blijven wel geopend.

Ik word binnenkort geopereerd, gaat mijn operatie door?

We laten naast de coronazorg zoveel mogelijk de reguliere zorg door gaan. Als uw operatie toch niet door kan gaan, wordt u persoonlijk geïnformeerd. U hoeft hiervoor niet zelf contact op te nemen met de afdeling. Wij begrijpen dat het uitstellen van de operatie heel vervelend is en wij vragen u om begrip. Acute zorg, spoedoperaties, oncologische zorg en zorg voor onze hart- en vaatpatiënten, geplande keizersneden en overige niet uitstelbare operaties gaan uiteraard gewoon door.

Wanneer moet ik het mondkapje dragen?

Patiënt polikliniek/onderzoek zonder klachten:Tot aan de ontvangstbalie draagt u uw eigen mondkapje. Daar krijgt u van ons een mondkapje type II-R. U houdt het mondkapje op gedurende het hele bezoek aan het ziekenhuis, tenzij dit voor onderzoek/behandeling niet mogelijk is.

Patiënt polikliniek/onderzoek met klachten: Heeft u wel klachten die kunnen wijzen op het coronavirus? Geef dit bij de ontvangstbalie in de centrale hal aan. U draagt tot aan de ontvangstbalie u uw eigen mondkapje. Daar krijgt u van ons een mondkapje type II-R. Deze houdt u het hele ziekenhuisbezoek op.

Bezoeker van een opgenomen patiënt op de corona-afdeling: Tot aan de ontvangstbalie draagt u uw eigen mondkapje. Daar krijgt u van ons een mondkapje type II-R.
U draagt het mondkapje type II-R tot aan de ingang van de corona-afdeling. Hier krijgt u een ander soort medisch mondkapje. Draag dit mondkapje gedurende het bezoek op de afdeling. Als u de afdeling verlaat, gooit u het mondkapje weg en zet u het mondkapje type II-R dat u bij de ontvangstbalie hebt gekregen, weer op.

Bezoeker van een opgenomen patiënt op een reguliere afdeling: Tot aan de ontvangstbalie draagt u uw eigen mondkapje. Daar krijgt u van ons een mondkapje type II-R.
U draagt het mondkapje type II-R gedurende uw hele bezoek in het ziekenhuis, ook als u bij uw naaste op de kamer bent.

Voor wie geldt de mondkapjesplicht?

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, verplicht het kabinet vanaf 1 december het dragen van een mondkapje in publieke ruimtes voor iedereen van 13 jaar en ouder. De mondkapjesplicht geldt in alle publieke binnenruimten van ons ziekenhuis. De mondkapjesplicht geldt voor patiënten, bezoekers en medewerkers. Ook als u zit, draagt u het mondkapje. In andere publieke ruimtes zoals theaters en musea is het dragen van een mondkapje als u zit niet verplicht. Maar in het Catharina Ziekenhuis dus wel. Patiënten die opgenomen liggen op de verpleegafdeling, hoeven geen mondkapje te dragen.

Om veilige (acute) zorg te kunnen blijven bieden, zijn ook extra maatregelen genomen voor het hele ziekenhuis. Elke patiënt en bezoeker die naar het ziekenhuis komt, krijgt vanaf 18 februari 2021 bij de ingang een mondkapje type II-R van ons uitgereikt. Dat mondkapje moet volgens de geldende richtlijnen gedurende het verblijf in het ziekenhuis gedragen worden. Dit type mondkapje biedt meer veiligheid dan een van huis meegebracht exemplaar. Wij doen ook een dringend verzoek aan patiënten en bezoekers met klachten om niet naar het ziekenhuis te komen.