Wanneer moet ik het mondkapje dragen?

U zet het mondkapje op voor binnenkomst in het ziekenhuis. Als u geen mondkapje hebt, krijgt u deze bij de ontvangstbalie.

Patiënt polikliniek/onderzoek zonder klachten: Als u de spreekkamer binnenkomt en u kan 1,5 meter afstand houden, kan u in overleg met uw zorgverlener besluiten om het mondkapje af te doen. Let op: dit kan alleen als u geen klachten heeft die kunnen wijzen op het coronavirus. In de wachtkamer houdt u het mondkapje op.

Patiënt polikliniek/onderzoek met klachten: Heeft u wel klachten die kunnen wijzen op het coronavirus? Geef dit dan bij de ontvangstbalie in de centrale hal aan. U krijgt dan een ander mondkapje van ons. Deze houdt u het hele ziekenhuisbezoek op.

Bezoeker van een opgenomen patiënt op de corona-afdeling: U draagt een eigen mondkapje tot de ingang van de afdeling. Hier krijgt u een medisch mondkapje. Draag dit mondkapje gedurende het bezoek op de afdeling. Als u de afdeling verlaat, gooit u het medisch mondkapje weg en zet u uw eigen mondkapje weer op. U bent dan weer in een publieke ruimte.

Bezoeker van een opgenomen patiënt op een reguliere afdeling: Komt u op bezoek bij uw naaste die opgenomen ligt op een reguliere afdeling (geen corona-afdeling)? Dan draagt u het mondkapje in de publieke ruimtes zoals de wachtkamer en de gang. Als u bij uw naaste op bezoek bent én 1,5 meter afstand kan houden, mag het mondkapje af. Als u geen 1,5 meter afstand kan houden dan blijft u het mondkapje dragen.