Ik ben een oncologische/hematologische patiënt, wat voor adviezen zijn voor mij van toepassing?

Oncologie en hematologie patiënten worden gezien de hogere kans op besmetting tot de kwetsbare groep gerekend. Deze adviezen zijn voor u van toepassing:

• Houd u aan de richtlijnen van het RIVM
  • Kom niet naar het ziekenhuis bij hoesten of koorts, neem contact op via e-consult via MijnCatharina of telefoon
  • Ontvang geen bezoek thuis als het niet per se noodzakelijk is
  • Ga niet op bezoek buiten uw eigen huis
  • Breng minimaal bezoek aan winkels, laat bij voorkeur thuisbezorgen
  • Laat bezorgers tot aan de voordeur komen

De meeste polikliniek controles zullen, indien mogelijk, telefonisch of via videoconsult plaatsvinden, om uw verblijf en wachttijd in het ziekenhuis tot een minimum te beperken. Het laboratorium en de apotheek blijven wel open en proberen u zo snel mogelijk van dienst te zijn, zodat uw wachttijd in het ziekenhuis beperkt blijft. Thuisbezorgen van medicatie is eventueel mogelijk. De dagbehandeling en de klinische afdeling zijn open maar ook daar wordt geprobeerd om u en uw naasten zoveel mogelijk te beschermen. Neem daarom geen bezoek of begeleiding mee naar de dagbehandeling, tenzij het niet anders kan, dan mag u één begeleider meenemen. Heeft u een afspraak op polikliniek, kliniek of het dagcentrum en bent u verkouden, hoest u of heeft u koorts? Dan adviseren wij u eerst telefonisch contact op te nemen om te overleggen wat u het beste kunt doen.