Ik heb binnenkort een afspraak, hoe ziet mijn bezoek aan het ziekenhuis eruit?

Bekijk voordat u naar het ziekenhuis komt deze video

Vóór uw afspraak:

• Heeft u klachten die kunnen wijzen op het coronavirus of bent u in thuisquarantaine? Neem contact op met de polikliniek waar u een afspraak heeft. Dan kijken wij samen of uw afspraak door kan gaan of verzet kan worden.
  • Komt u alstublieft alleen. Hoe minder mensen in het ziekenhuis, hoe beter.
  • Als alleen komen niet mogelijk is, dan is 1 begeleider per patiënt toegestaan.

In het ziekenhuis:

• Kom niet te vroeg voor uw afspraak.
  • Houd 1,5 meter afstand van elkaar.
  • Draag een mondkapje als 1,5 meter afstand houden niet lukt (zoals in de wachtruimte).
  • Desinfecteer regelmatig uw handen.
  • Volg de looproutes
  • Meldt u aan de balie van de polikliniek waar u een afspraak heeft.
  • Verlaat na uw afspraak het ziekenhuis weer zo snel mogelijk

Algemene maatregelen gelden ook in het ziekenhuis

• Het coronavirus kan zich bij hoesten en niezen verspreiden via de lucht. Hoest daarom in uw elleboog of een papieren zakdoek.
  • Komt u andere mensen tegen? Geef elkaar te ruimte. Elkaar vluchtig passeren is geen probleem.
  • Handen die besmet zijn, kunnen het virus doorgeven. Was daarom regelmatig uw handen.

Na uw bezoek:

• Als u klaar bent, verlaat u zo snel mogelijk het ziekenhuis via de aangegeven route naar de uitgang.

Algemene maatregelen tegen het coronavirus