Ik heb binnenkort een afspraak, hoe ziet mijn bezoek aan het ziekenhuis eruit?

Bekijk voordat u naar het ziekenhuis komt deze video

Vóór uw afspraak:

• Heeft u klachten die kunnen wijzen op het coronavirus (bijvoorbeeld hoesten, neusverkouden, keelpijn, kortademigheid, koorts of verlies van reuk en/of smaak) of bent u in thuisquarantaine? Neem dan contact op met de polikliniek. Dan kijken wij samen of uw afspraak door kan gaan of verzet kan worden.
  • Komt u alstublieft alleen! Hoe minder mensen in het ziekenhuis, hoe beter.
  • Bij een lichamelijke of geestelijke beperking mag u één begeleider meenemen. Ook uw arts kan aangeven om een begeleider mee te nemen. Kinderen tot 18 jaar mogen altijd een begeleider meenemen.
  • Bij opname of ontslag is één begeleider toegestaan.
  • In alle andere gevallen wachten begeleiders buiten het ziekenhuis op u.
  • Kom niet te vroeg naar het ziekenhuis. Meld u maximaal vijf minuten voor aanvang van uw afspraak aan de balie op de polikliniek.

Bij aankomst in het ziekenhuis:

• Bij binnenkomst meldt u zich bij de ontvangstbalie. U desinfecteert hier uw handen.
  • Draag een mondkapje. Heeft u geen eigen mondkapje? Dan krijgt u er een van ons aangereikt. Heeft u klachten? Dan wisselt u uw eigen mondkapje bij de ontvangstbalie om voor een mondkapje van het ziekenhuis.

Op de polikliniek:

• Na de screening bij de ontvangstbalie loopt u via de aangegeven looproutes.
  • Komt u andere mensen tegen? Geef elkaar te ruimte. Elkaar vluchtig passeren is geen probleem.
  • Als u op de polikliniek komt, mag u zich melden aan de balie. Houd 1,5 meter afstand.

Na uw bezoek:

• Als u klaar bent, verlaat u zo snel mogelijk het ziekenhuis via de aangegeven route naar de uitgang.

Algemene maatregelen tegen het coronavirus

• Het coronavirus kan zich bij hoesten en niezen verspreiden via de lucht. Hoest daarom in uw elleboog of een papieren zakdoek.
  • Handen die besmet zijn, kunnen het virus doorgeven. Was daarom regelmatig uw handen.
  • Houd 1,5 meter afstand om overdracht van virus te voorkomen.