Ik heb een afspraak in het ziekenhuis na 21:00, kan ik nog naar het ziekenhuis komen in verband met de avondklok?

Ja dit kan. Als u tussen 21.00 en 04.30 uur van/naar het ziekenhuis moet reizen, dan dient u altijd het formulier ‘Eigen verklaring avondklok’ bij te hebben waarin staat waarom u tijdens de avondklok op straat bent. Deze verklaring staat op de website van de Rijksoverheid: Formulier ‘Eigen verklaring avondklok

Daarnaast kunt u, als bewijs dat u van/naar het ziekenhuis reist, uw afspraakbrief meenemen. Dit kan op papier of digitaal via bijvoorbeeld uw telefoon. Heeft u geen papieren bevestiging, maar wilt u er wel graag een? Dan kunt u inloggen via het patiëntenportaal MijnCatharina en zelf de bevestiging uitprinten.

Let op: bij een calamiteit (spoedzorg) is er geen bewijs nodig.