Mag ik op bezoek komen bij een patiënt?

Wij doen een dringend verzoek aan bezoekers met klachten die wijzen op corona, om niet naar het ziekenhuis te komen.

• Meld u aan de balie in de centrale hal.
  • U krijgt van ons een mondkapje.
  • Draag dit mondkapje gedurende uw hele bezoek in het ziekenhuis. Ook als u bij uw naaste op de kamer bent.

Het is toegestaan om per patiënt één bezoeker per dag te ontvangen tussen 18.00 en 20.00 uur. De bezoeker mag maximaal één uur blijven in dit blok. Alle andere bezoekuren vervallen. Dit geldt ook voor patiënten met corona. Er zijn een paar uitzonderingen:

• Kinderafdeling: hier mogen de twee ouders op bezoek komen.
  • Terminale patiënten: tijdens het waken bij een patiënt mogen per dag (24 uur) maximaal drie bezoekers aanwezig zijn, waarbij we vragen zo min mogelijk de kamer in en uit te lopen en elkaar buiten het ziekenhuis, dus niet op de kamer of de gang, af te wisselen.

Let op: kinderen tot 13 jaar tellen we niet mee in het aantal toegestane bezoekers.

Op de twee- en vierpersoonskamers is met een sticker aangegeven waar u kunt gaan zitten.

Mondkapjesbeleid bezoekers op de corona-afdeling:

Bezoeker van een opgenomen patiënt op de corona-afdeling: Tot aan de ontvangstbalie draagt u uw eigen mondkapje. Daar krijgt u van ons een mondkapje type II-R.
U draagt het mondkapje type II-R tot aan de ingang van de verpleegafdeling. Hier krijgt u een ander soort medisch mondkapje. Draag dit mondkapje gedurende het bezoek op de afdeling. Als u de afdeling verlaat, gooit u het mondkapje weg en zet u het mondkapje type II-R dat u bij de ontvangstbalie hebt gekregen, weer op.