Blog - laatste nieuws

Mag ik op bezoek komen bij een patiënt?

Kinderen tot 13 jaar tellen we niet mee in het aantal toegestane bezoekers

Wij vragen iedereen die klachten heeft zoals hoesten, benauwdheid of koorts thuis te blijven

Op de kinderafdeling of bij een terminale patiënt kan in overleg met de afdeling hierop een uitzondering worden gemaakt.

Tijdens het waken bij een patiënt mogen drie bezoekers tegelijk aanwezig zijn, waarbij we vragen zo min mogelijk de kamer in en uit te lopen.

 

Mondkapjesbeleid bezoekers:

Bezoeker van een opgenomen patiënt op een reguliere afdeling: Komt u op bezoek bij uw naaste die opgenomen ligt op een reguliere afdeling (geen corona-afdeling)? Dan draagt u het mondkapje in de publieke ruimtes. Als u bij uw naaste op bezoek bent én 1,5 meter afstand kan houden, mag het mondkapje af. Zodra u de verpleegafdeling verlaat, zet u het mondkapje weer op. Als u geen 1,5 meter afstand kan houden dan blijft u het mondkapje dragen.

Bezoeker van een opgenomen patiënt op de corona-afdeling: U draagt een  eigen mondkapje tot ingang van de afdeling. Hier krijgt u een medisch mondkapje . Draag dit mondkapje gedurende het bezoek op de afdeling. Als u de afdeling verlaat, gooit u het medisch mondkapje weg en zet u uw eigen mondkapje weer op. U bent dan weer in publieke ruimte.