Voor wie geldt de mondkapjesplicht?

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, verplicht het kabinet vanaf 1 december het dragen van een mondkapje in publieke ruimtes voor iedereen van 13 jaar en ouder. De mondkapjesplicht geldt in alle publieke binnenruimten van ons ziekenhuis. De mondkapjesplicht geldt voor patiënten, bezoekers en medewerkers. Ook als u zit, draagt u het mondkapje. In andere publieke ruimtes zoals theaters en musea is het dragen van een mondkapje als u zit niet verplicht. Maar in het Catharina Ziekenhuis dus wel. Patiënten die opgenomen liggen op de verpleegafdeling, hoeven geen mondkapje te dragen.

Om veilige (acute) zorg te kunnen blijven bieden, zijn ook extra maatregelen genomen voor het hele ziekenhuis. Elke patiënt en bezoeker die naar het ziekenhuis komt, krijgt vanaf 18 februari 2021 bij de ingang een mondkapje type II-R van ons uitgereikt. Dat mondkapje moet volgens de geldende richtlijnen gedurende het verblijf in het ziekenhuis gedragen worden. Dit type mondkapje biedt meer veiligheid dan een van huis meegebracht exemplaar. Wij doen ook een dringend verzoek aan patiënten en bezoekers met klachten om niet naar het ziekenhuis te komen.