Archief van: Informatie over uw afspraak, opname of operatie

Ik zit in thuisquarantaine of wacht op de uitslag van een coronatest en ik heb een afspraak. Wat moet ik doen?

Als u in thuisquarantaine zit en/of wacht op de uitslag van een coronatest, vragen we u om contact op te nemen met de polikliniek waar u een afspraak heeft. Het maakt niet uit of u wél of géén klachten heeft, we vragen u toch dat te melden. Dan bekijken we samen of de afspraak verzet moet worden. Kijk op www.catharinaziekenhuis.nl/contact voor de telefoonnummers van de poliklinieken.

Ik heb binnenkort een afspraak, hoe ziet mijn bezoek aan het ziekenhuis eruit?

Bekijk voordat u naar het ziekenhuis komt deze video

Vóór uw afspraak:

• Heeft u klachten die kunnen wijzen op het coronavirus of bent u in thuisquarantaine? Neem contact op met de polikliniek waar u een afspraak heeft. Dan kijken wij samen of uw afspraak door kan gaan of verzet kan worden.
  • Komt u alstublieft alleen. Hoe minder mensen in het ziekenhuis, hoe beter.
  • Als alleen komen niet mogelijk is, dan is 1 begeleider per patiënt toegestaan.

In het ziekenhuis:

• Kom niet te vroeg voor uw afspraak.
  • Houd 1,5 meter afstand van elkaar.
  • Draag een mondkapje als 1,5 meter afstand houden niet lukt (zoals in de wachtruimte).
  • Desinfecteer regelmatig uw handen.
  • Volg de looproutes
  • Meldt u aan de balie van de polikliniek waar u een afspraak heeft.
  • Verlaat na uw afspraak het ziekenhuis weer zo snel mogelijk

Algemene maatregelen gelden ook in het ziekenhuis

• Het coronavirus kan zich bij hoesten en niezen verspreiden via de lucht. Hoest daarom in uw elleboog of een papieren zakdoek.
  • Komt u andere mensen tegen? Geef elkaar te ruimte. Elkaar vluchtig passeren is geen probleem.
  • Handen die besmet zijn, kunnen het virus doorgeven. Was daarom regelmatig uw handen.

Na uw bezoek:

• Als u klaar bent, verlaat u zo snel mogelijk het ziekenhuis via de aangegeven route naar de uitgang.

Algemene maatregelen tegen het coronavirus

Ik kom naar een polikliniek voor een afspraak en/of onderzoek. Heb ik een risico op besmetting?

Wij volgen de richtlijnen van het RIVM om verspreiding van het virus zoveel mogelijk te voorkomen. Bij alle ingangen van het ziekenhuis vragen wij patiënten en bezoekers uit op klachten en bieden wij handalcohol aan en de beschermingsmiddelen wanneer nodig. Daarnaast blijft het belangrijk om 1,5 meter afstand te houden waar dat mogelijk is. Draag een mondkapje indien dit niet mogelijk is, zoals in de wachtruimtes.

Ik heb binnenkort een afspraak/operatie, gaat de afspraak door?

U wordt telefonisch geïnformeerd als uw afspraak of operatie niet doorgaat. Als u geen bericht krijgt, dan gaat uw afspraak of operatie gewoon door en kunt u naar ons ziekenhuis komen waar het veilig is. Als u niet bent gebeld, verzoeken wij u om ons niet zelf te bellen over uw afspraak. Zo blijven we telefonisch bereikbaar voor patiënten van wie de afspraak wel is uitgesteld. Wij kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft en doen ons uiterste best om deze allemaal te beantwoorden.

Hieronder leest u de andere veelgestelde vragen.