Archief van: Informatie over uw afspraak, opname of operatie

Ik zit in thuisquarantaine en ik heb een afspraak. Wat moet ik doen?

Als u in thuisquarantaine zit, vragen we u om contact op te nemen met de polikliniek waar u een afspraak heeft. Het maakt niet uit of u wél of géén klachten heeft, we vragen u toch dat te melden. Dan bekijken we samen of de afspraak verzet moet worden. Kijk op www.catharinaziekenhuis.nl/contact voor de telefoonnummers van de poliklinieken.

Ik heb binnenkort een afspraak, hoe ziet mijn bezoek aan het ziekenhuis eruit?

Bekijk voordat u naar het ziekenhuis komt deze video

Vóór uw afspraak:

• Heeft u klachten die kunnen wijzen op het coronavirus (bijvoorbeeld hoesten, neusverkouden, keelpijn, kortademigheid, koorts of verlies van reuk en/of smaak) of bent u in thuisquarantaine? Neem dan contact op met de polikliniek. Dan kijken wij samen of uw afspraak door kan gaan of verzet kan worden.
  • Komt u alstublieft alleen! Hoe minder mensen in het ziekenhuis, hoe beter.
  • Bij een lichamelijke of geestelijke beperking mag u één begeleider meenemen. Ook uw arts kan aangeven om een begeleider mee te nemen. Kinderen tot 18 jaar mogen altijd een begeleider meenemen.
  • Bij opname of ontslag is één begeleider toegestaan.
  • In alle andere gevallen wachten begeleiders buiten het ziekenhuis op u.
  • Kom niet te vroeg naar het ziekenhuis. Meld u maximaal vijf minuten voor aanvang van uw afspraak aan de balie op de polikliniek.

Bij aankomst in het ziekenhuis:

• Bij binnenkomst meldt u zich bij de ontvangstbalie. U desinfecteert hier uw handen.
  • Draag een mondkapje. Heeft u geen eigen mondkapje? Dan krijgt u er een van ons aangereikt. Heeft u klachten? Dan wisselt u uw eigen mondkapje bij de ontvangstbalie om voor een mondkapje van het ziekenhuis.

Op de polikliniek:

• Na de screening bij de ontvangstbalie loopt u via de aangegeven looproutes.
  • Komt u andere mensen tegen? Geef elkaar te ruimte. Elkaar vluchtig passeren is geen probleem.
  • Als u op de polikliniek komt, mag u zich melden aan de balie. Houd 1,5 meter afstand.

Na uw bezoek:

• Als u klaar bent, verlaat u zo snel mogelijk het ziekenhuis via de aangegeven route naar de uitgang.

Algemene maatregelen tegen het coronavirus

• Het coronavirus kan zich bij hoesten en niezen verspreiden via de lucht. Hoest daarom in uw elleboog of een papieren zakdoek.
  • Handen die besmet zijn, kunnen het virus doorgeven. Was daarom regelmatig uw handen.
  • Houd 1,5 meter afstand om overdracht van virus te voorkomen.

Ik kom naar een polikliniek voor een afspraak en/of onderzoek. Heb ik een risico op besmetting?

Wij volgen de richtlijnen van het RIVM om verspreiding van het virus zoveel mogelijk te voorkomen. Draag een mondkapje. Heeft u geen eigen mondkapje? Dan krijgt u een mondkapje van ons uitgereikt.  Deze draagt u het hele ziekenhuisbezoek. Bij alle ingangen van het ziekenhuis vragen wij patiënten en bezoekers uit op klachten en bieden wij handalcohol aan. Onderzoeksapparatuur bijvoorbeeld bij de afdeling Radiologie of Nucleaire geneeskunde desinfecteren wij na elk onderzoek.

Ik heb binnenkort een afspraak/operatie, gaat de afspraak door?

U wordt telefonisch geïnformeerd als uw afspraak of operatie niet doorgaat. Als u geen bericht krijgt, dan gaat uw afspraak of operatie gewoon door en kunt u naar ons ziekenhuis komen waar het veilig is. Als u niet bent gebeld, verzoeken wij u om ons niet zelf te bellen over uw afspraak. Zo blijven we telefonisch bereikbaar voor patiënten van wie de afspraak wel is uitgesteld. Wij kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft en doen ons uiterste best om deze allemaal te beantwoorden.

Hieronder leest u de andere veelgestelde vragen.