Archief van: Informatie over uw bezoek aan het ziekenhuis

Zijn de winkels geopend in het ziekenhuis?

Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen zijn de niet-essentiële winkels in onze centrale hal gesloten. Hieronder vallen:

 • Kapper, pedicure en schoonheidsspecialist
 • Leeswinkel AKO
 • Bloemen- en cadeauwinkel Gloriosa Bloemen
 • Cadeauwinkel Kadoplezier
 • Lingeriespecialist Livera

De essentiële winkels (Livit, Medicura en Bosman) op het hulpmiddelenplein blijven wel geopend.

Hoe controleert het ziekenhuis patiënten en bezoekers op symptomen van het coronavirus?

Als u het ziekenhuis binnenkomt, desinfecteert u uw handen en draagt u een mondkapje. Bij alle ingangen van het ziekenhuis vragen wij aan alle patiënten en bezoekers:

 1. Hoest u?
 2. Bent u neusverkouden?
 3. Heeft u keelpijn?
 4. Heeft u koorts?
 5. Bent u kortademig?
 6. Heeft u last van reuk-/smaakverlies?

Heeft u een afspraak en beantwoordt u één of meerdere van deze vragen met JA? Dan wisselt u uw mondkapje om voor een mondkapje van ons. Als patiënt hoeft u niet bang te zijn dat u niet door mag lopen naar uw afspraak, ook al heeft u klachten. Wij helpen iedereen die onze zorg nodig heeft.

Ook bezoekers en begeleiders vragen wij uit op klachten. Beantwoorden zij één of meer vragen met JA, dan mogen zij helaas niet naar binnen.

Heeft u geen eigen mondkapje? Dan krijgt u ook een mondkapje van ons.

Is het veilig om naar het ziekenhuis te komen?

Als u de hygiënemaatregelen volgt, is het in het ziekenhuis veilig. Het is belangrijk om een mondkapje te dragen, goed uw handen te wassen en 1,5 meter afstand te houden. Het ziekenhuis is hier op ingericht. Er zijn looproutes om de 1,5 meter afstand te kunnen bewaren. Kom alleen naar uw afspraak. Op deze manier zijn er minder mensen in het ziekenhuis en kan er beter 1,5 meter afstand gehouden worden. Samen houden we de zorg veilig.

Bekijk hier de video voordat u naar het ziekenhuis komt.

Ik heb (luchtweg)klachten, mag ik naar het ziekenhuis komen?

Heeft u klachten die wijzen op corona (hoesten, neusverkouden, keelpijn, koorts, kortademigheid, verlies van reuk en/of smaak) en heeft u een afspraak in het ziekenhuis? Neem dan contact op met de afdeling of polikliniek waar u de afspraak heeft. Wij kijken samen met u of uw afspraak verzet moet worden of mogelijk omgezet kan worden naar een videoconsult of telefonische afspraak.

Als ondanks uw klachten een afspraak voor u nodig is, meld u zich bij binnenkomst van het ziekenhuis bij de ontvangstbalie. Hier krijgt u van ons een ander mondkapje en bieden wij u handalcohol aan om de handen te desinfecteren. Dit mondkapje houdt u op gedurende het bezoek aan het ziekenhuis.

Als u klachten heeft en geen afspraak maar bijvoorbeeld op bezoek wilt komen, kom dan niet naar het ziekenhuis. Zo beschermen we elkaar tegen het virus.