Archief van: Informatie voor bezoekers en/of begeleiders

Mag ik op bezoek komen bij een patiënt?

Kinderen tot 13 jaar tellen we niet mee in het aantal toegestane bezoekers

Wij vragen iedereen die klachten heeft zoals hoesten, benauwdheid of koorts thuis te blijven

Op de kinderafdeling of bij een terminale patiënt kan in overleg met de afdeling hierop een uitzondering worden gemaakt.

Tijdens het waken bij een patiënt mogen drie bezoekers tegelijk aanwezig zijn, waarbij we vragen zo min mogelijk de kamer in en uit te lopen.

Mondkapjesbeleid bezoekers:

Bezoeker van een opgenomen patiënt op een reguliere afdeling: Komt u op bezoek bij uw naaste die opgenomen ligt op een reguliere afdeling (geen corona-afdeling)? Dan draagt u het mondkapje in de publieke ruimtes. Als u bij uw naaste op bezoek bent én 1,5 meter afstand kan houden, mag het mondkapje af. Zodra u de verpleegafdeling verlaat, zet u het mondkapje weer op. Als u geen 1,5 meter afstand kan houden dan blijft u het mondkapje dragen.

Bezoeker van een opgenomen patiënt op de corona-afdeling: U draagt een  eigen mondkapje tot ingang van de afdeling. Hier krijgt u een medisch mondkapje . Draag dit mondkapje gedurende het bezoek op de afdeling. Als u de afdeling verlaat, gooit u het medisch mondkapje weg en zet u uw eigen mondkapje weer op. U bent dan weer in publieke ruimte.

Wie mag ik meenemen naar mijn afspraak in het ziekenhuis?

Wij vragen u om alleen naar het ziekenhuis te komen. Hoe minder mensen er in het ziekenhuis zijn, hoe beter. Dit geldt ook voor afspraken in het Catharina Kanker Instituut (ook geen taxichauffeurs). Zo voorkomen we samen verspreiding van het virus. Wij maken een uitzondering als een begeleider voor u noodzakelijk is. Bij een lichamelijke of geestelijke beperking mag u één begeleider meenemen. Kinderen tot 18 jaar mogen altijd een begeleider meenemen.

Ik heb (luchtweg)klachten, mag ik naar het ziekenhuis komen?

Heeft u klachten die wijzen op corona (hoesten, neusverkouden, keelpijn, koorts, kortademigheid, verlies van reuk en/of smaak) en heeft u een afspraak in het ziekenhuis? Neem dan contact op met de afdeling of polikliniek waar u de afspraak heeft. Wij kijken samen met u of uw afspraak verzet moet worden of mogelijk omgezet kan worden naar een videoconsult of telefonische afspraak.

Als ondanks uw klachten een afspraak voor u nodig is, meld u zich bij binnenkomst van het ziekenhuis bij de ontvangstbalie. Hier krijgt u van ons een ander mondkapje en bieden wij u handalcohol aan om de handen te desinfecteren. Dit mondkapje houdt u op gedurende het bezoek aan het ziekenhuis.

Als u klachten heeft en geen afspraak maar bijvoorbeeld op bezoek wilt komen, kom dan niet naar het ziekenhuis. Zo beschermen we elkaar tegen het virus.