Archief van: Informatie voor specifieke patiëntengroepen

Wat is de status van de derde vaccinatie voor kwetsbare patiënten?

De overheid heeft bekendgemaakt dat specifieke patiëntgroepen in aanmerking komen voor een derde coronavaccinatie, dit gaat om mensen met een ernstig gecompromitteerd immuunsysteem – bijvoorbeeld bij transplantatiepatiënten – waarbij onvoldoende of geen immuunrespons te zien is na twee coronavaccinaties. Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft de verschillende patiëntgroepen beschreven die in aanmerking komen voor een derde coronavaccinatie. Ziekenhuizen mogen hun patiënten, die in deze groepen vallen, uitnodigen voor een derde vaccinatie. Patiënten worden vervolgens ingeënt bij de GGD. Als u in aanmerking komt voor een derde coronavaccinatie, ontvangt u in de maand oktober de uitnodiging van ons. U kunt vervolgens zelf een afspraak maken bij de GGD. Als u naar uw afspraak gaat, neem dan de uitnodiging en de envelop van de uitnodiging mee naar de GGD. Indien u inhoudelijke vragen heeft, vragen wij u contact op te nemen met de polikliniek waar u onder behandeling bent. Voor vragen over het maken van een afspraak verwijzen wij u naar de GGD.

Ik ben positief getest in het ziekenhuis en heb nu een herstelbewijs nodig. Kan het ziekenhuis mij daarbij helpen?

Indien u in de afgelopen 180 dagen positief getest bent in het Catharina Ziekenhuis, kunnen wij een herstelbewijs in de vorm van een losse QR-code voor u aanmaken. De QR-code staat in een Pdf-bestand die wij via een beveiligde e-mail aan u verstrekken. De QR-code dient als officieel herstelbewijs, maar u krijgt deze code niet te zien in de Corona Check App. Ziekenhuizen hebben geen invloed op de informatie die u te zien krijgt in de Corona Check App, deze informatie is namelijk afkomstig van de GGD. Het is voor ziekenhuizen dus ook niet mogelijk om deze informatie aan te laten passen.

Wilt u graag een los herstelbewijs (QR-code) van het ziekenhuis, bijvoorbeeld om te mogen reizen? Stuur dan een e-mail naar infectiepreventie@catharinaziekenhuis.nl met daarin de volgende gegevens:
– Voor- en achternaam
– Geboortedatum
– Telefoonnummer waarop we u terug kunnen bellen bij vragen

We bellen of mailen u dan zo snel mogelijk terug.

Heeft u vragen over informatie in de Corona Check App? Kijk dan op www.coronacheck.nl of neem contact op met de helpdesk van de Corona Check App via 0800-1421 (bereikbaar van maandag t/m zondag 08.00 – 20.00 uur).

Ik ben zwanger, mag ik mijn naaste meenemen naar de afspraken en/of bevalling?

Afspraken:

Het is toegestaan om één persoon mee te nemen naar de afspraken.

Bevalling:

Er zijn voorzorgsmaatregelen genomen om de kans op verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken:

  • Partner mag de hele dag aanwezig zijn;
  • Bij de bevalling mogen maximaal twee personen aanwezig zijn;
  • Zusjes en broertjes tot en met 12 jaar mogen één uur op bezoek komen in overleg met de verpleging;
  • Bezoektijden zijn van 10:00 tot 12:00 uur en van 15:00 tot 20:00 uur (als de partner aanwezig is, mag er geen ander bezoek komen)

Wij vragen iedereen die klachten heeft die kunnen wijzen op corona (hoesten, keelpijn, neusverkouden, kortademigheid of koorts) thuis te blijven.

 

 

Ik ben een oncologische/hematologische patiënt, wat voor adviezen zijn voor mij van toepassing?

Oncologie en hematologie patiënten worden gezien de hogere kans op besmetting tot de kwetsbare groep gerekend.

De meeste polikliniek controles zullen, indien mogelijk, telefonisch of via videoconsult plaatsvinden, om uw verblijf en wachttijd in het ziekenhuis tot een minimum te beperken. Het laboratorium en de apotheek blijven wel open en proberen u zo snel mogelijk van dienst te zijn, zodat uw wachttijd in het ziekenhuis beperkt blijft. Thuisbezorgen van medicatie is eventueel mogelijk. De dagbehandeling en de klinische afdeling zijn open maar ook daar wordt geprobeerd om u en uw naasten zoveel mogelijk te beschermen. Neem daarom geen bezoek of begeleiding mee naar de dagbehandeling, tenzij het niet anders kan, dan mag u één begeleider meenemen. Heeft u een afspraak op polikliniek, kliniek of het dagcentrum en bent u verkouden, hoest u of heeft u koorts? Dan adviseren wij u eerst telefonisch contact op te nemen om te overleggen wat u het beste kunt doen.